fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeliki prostor za investiranje Crne Gore i Srbije u OIE

Veliki prostor za investiranje Crne Gore i Srbije u OIE

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Srbija imaju veliki prostor za zajedničko planiranje i investiranje u obnovljive izvore energije (OIE), ocijenili su danas predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović i ministar spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković.

Đukanović je Selakovića informisao o rezultatima svoje višednevne posjete Beogradu, tokom koje se sastao sa članovima Vlade Srbije, rukovodstvom Elektroprivrede Srbije i Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi”.

Sagovornici su se, kako je saopšteno iz EPCG, posebno osvrnuli na potrebu zajedničkog planiranja i investiranja u OIE, istakavši važnost zajedničkog i koordiniranog djelovanja na temeljima Zelene agende za Zapadni Balkan, koja je utvrđena u okviru Berlinskog procesa.

Sagovornici su razmotrili mogućnosti produbljivanja ekonomske saradnje Srbije i Crne Gore, sa posebnim akcentom na oblast energetike.

Đukanović je istakao kompatibilnost energetskih sistema Srbije i Crne Gore i značaj regionalnog povezivanja sistema, vodeći računa o energetskoj bezbjednosti.

Najčitanije

Usvojen budžet Opštine Andrijevica

Andrijevica, (MINA-BUSINESS) - Odbor povjerenika Opštine Andrijevica usvojio je na sjednici odluku o budžetu...