fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeći promet u uslugama

Veći promet u uslugama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Indeks prometa u uslugama u trećem kvartalu ove godine veći je 35,9 odsto u odnosu na drugi, odnosno 55,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju podaci Monstata.

Indeks prometa u uslugama u sektoru trgovina na veliko i malo motornim vozilima i motociklima i trgovina na veliko u trećem tromjesečju ove godine veći je 21,6 odsto u odnosu na drugo, odnosno 41,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

“Indeks prometa u uslugama u sektoru saobraćaj i skladištenje u trećem ovogodišnjem kvartalu veći je 36,7 odsto u odnosu na drugi, odnosno 54,6 odsto u odnosu na treće tromjesečje prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Indeks prometa u uslugama u sektoru usluge smještaja i ishrane u trećem kvartalu ove godine veći je 186,1 odsto u odnosu na drugi, odnosno 206,9 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine.

Iz Monstata je saopšteno da je indeks prometa u uslugama u sektoru informisanje i komunikacije u trećem kvartalu ove godine u odnosu na drugi veći 24,8 odsto, a u odnosu na isti prošlogodišnji period 29,9 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Korać i dalje na vrhu

Podgorica, (MINA) – Napadač Jedinstvo France, Žarko Korać, sa 17 postignutih golova zauzima prvo...