fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeći promet robe u trgovini na malo

Veći promet robe u trgovini na malo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Promet robe u trgovini na malo u drugom kvartalu ove godine je, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 34,2 odsto u tekućim i 18,5 odsto u stalnim cijenama, pokazuju podaci Monstata.

Promet robe u trgovini na malo u drugom ovogodišnjem tromjesečju bio je veći 35,9 odsto u tekućim i 28,6 odsto u stalnim cijenama, u odnosu na prvi kvartal ove godine.

Statističari su izračunali da je promet u trgovini na malo motornim gorivima u drugom kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 44,9 odsto, a u poređenju sa prvim ovogodišnjim kvartalom 39,8 odsto.

“Promet u trgovini na malo prehranom u drugom kvartalu ove godine je, u odnosu na isti prošlogodišnji period, veći 26,1 odsto, a u poređenju sa prvim ovogodišnjim kvartalom 35,5 odsto”, navodi se u saopštenju.

Promet u trgovini na malo farmaceutskim i kozmetičkim proizvodima je u drugom tromjesečju ove godine veći 43,2 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, odnosno 9,4 odsto u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal.

“Promet u trgovini na malo ostalim neprehrambenim proizvodima je u drugom kvartalu ove godine veći 41,7 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, odnosno 45,1 odsto u odnosu na prvi ovogodišnji kvartal.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije