fbpx
NaslovnicaMINA BusinessVeće cijene pojedinog voća i povrća

Veće cijene pojedinog voća i povrća

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnogorski trgovci u vrijeme pandemije koronavirusa nijesu mimo pravila mijenjali cijene proizvoda u maloprodaji, kazala je glavna tržišna inspektorka Nada Đurđić i dodala da je inspekcija utvrdila poskupljenje pojedinog voća i povrća.

Inspekcija je od 16. marta do 20. aprila obavila više od 1,55 hiljada kontrola, prenosi portal RTCG.

“U ovim kontrolama nijesmo utvrdili nepravilnost da trgovci nijesu ispoštovali pravilno forimarnje cijena, kako je propisano, da te cijene koje su formirali, na način kako je propisano zakonom, istaknu i da se po istaknutim cijenama vrši naplata na kasama”, kazala je Đurđić za TVCG.

Inspekcija je imala i preko 400 prijava građana. Posebna pažnja je, kako je navela, bila posvećena kretanju cijena u maloprodaji i cijena u apotekama.

“Tu smo svakodnevno kontrolisali. Od 970 kontrolisanih subjekata, kod 122 smo našli povećanje cijena, najviše smo našli povećanja kada je u pitanju voće i povrće. Poskupili su bijeli luk, đumbir, pomorandže, ostale namirnice su ostale na nivou cijena od 9. marta, od kada pratimo kretanje cijena”, rekla je Đurđić.

Prema njenim riječima, kada su u pitanju cijene ljekova i u tom dijelu su ispoštovane mjere.

“Kada su u pitanju dezinfekciona sredstva i alkohol, u početku smo imali nestašicu tih proizvoda i kasnije su ti proizvodi nabavljani po znatno višim cijenama”, dodala je Đurđić.

Najčitanije