fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvojene dopune Uredbe o obilježavanju duvanskih proizvoda i alkoholnih pića akciznim markicama

Usvojene dopune Uredbe o obilježavanju duvanskih proizvoda i alkoholnih pića akciznim markicama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je danas, na predlog Ministarstva finansija, usvojila dopune Uredbe o obilježavanju duvanskih proizvoda i alkoholnih pića akciznim markicama.

“Uredbom se, između ostalog, propisuje da se u slučaju nemogućnosti obilježavanja alkoholnih pića kontrolnim akciznim markicama odgovarajuće veličine, u zavisnosti od zapremine ambalaže, alkoholna pića mogu obilježavati kontrolnim akciznim markicama iste veličine, bez obzira na zapreminu ambalaže”, objasnili su iz Ministarstva.

Navedeno rješenje ima privremeni karakter i ograničeno je do 1. oktobra ove godine.

Iz Ministarstva su kazali da je obilježavanje alkoholnih pića akciznim markicama neophodno radi obezbjeđivanja sigurnosti kontrole prometa akciznim proizvodima od nadležnog carinskog organa, u čijoj nadležnosti je i kontrola akcizne dažbine.

“Današnjim usvajanjem dopuna Uredbe, u najkraćem roku i na najefikasniji način, otkloniće se tehničke prepreke za dalje nesmatano carinjene određenih alkoholnih pića i već od sjutra, taj proces odvijaće se nesmetano, prema definisanim procedurama i uz puno uvažavanje svih privrednih subjekata na čije je poslovanje i uvoz proizvoda aktuelna trenutna nestašica eventualno uticala”, poručili su iz Ministarstva.

Ministarstvo je, kako su podsjetili, u petak institucionalno odgovorno reagovalo sa aspekta svojih nadležnosti i, u cilju promptnog rješavanja novonastalog problema sa obilježavanjem dijela akciznih proizvoda, predložilo Vladi usvajanje dopuna Uredbe po hitnom postupku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Centar za građansko obrazovanje, CGO

Žrtve bombardovanja Murina 25 godina bez pravde

Podgorica, (MINA) – Civilne žrtve NATO bombardovanja Murina bez pravde su 25 godina od...