fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvojen Budžet Prijestonice za ovu godinu

Usvojen Budžet Prijestonice za ovu godinu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Skupština Prijestonice usvojila je danas Budžet Cetinja za ovu godinu, koji iznosi 7,73 miliona EUR.

Iz Prijestonice je saopšteno da je za predlog Budžeta glasalo 18, a protiv je bilo 12 odbornika.

Gradonačelnik Prijestonice, Nikola Đurašković, najavio je rebalans Budžeta u drugoj polovini godine, nakon što se pokažu svi fiskalni efekti programa Evropa sad, kao i realne potrebe svih potrošačkih jedinica.

Đurašković je, u obraćanju odbornicima, kazao da je navedeni predlog pripremljen krajem prethodne godine, kada je dobio potrebne saglasnosti i prošao proceduru javne rasprave.

“Cijeneći da bi u kontekstu vremena koje smo do 31. marta imali na raspolaganju, kreiranje novog predloga budžeta bilo neodgovorno, odlučili smo se da predložimo budžet u ovoj formi i iznosu od 7,73 miliona EUR, svjesni da ćemo do kraja godine, zbog brojnih izazova i naslijeđenih problema, pripremati rebalans budžeta”, rekao je Đurašković.

On je najavio i drugačiji pristup korišćenja sredstava iz kapitalnog budžeta koji je predviđen Zakonom o Prijestonici.

„Cilj nam je da sredstva iz kapitalnog budžeta trošimo efikasnije i u službi građana Prijestonice. Već sam u sklopu svog kabineta oformio tim za kapitalne investicije, koji će djelovati operativno, ali i na nivou planiranja“, naveo je Đurašković.

Kako je kazao, realizovaće konkretne mjere i sistem podrške lokalnom biznisu i novim investitorima koji će 24 sata biti na usluzi svima koji su zainteresovani za ulaganje u Cetinje.

„Ne možete na jednoj strani podržati CPC sa nepunih pet hiljada EUR za deset godina, a na drugoj imati puna usta patriotizma i odbrane države. Te i takve trendove ćemo mijenjati već u prvoj godini našeg mandata”, poručio je Đurašković.

Đurašković je upitao kako je moguće tražiti besplatne udžbenike za osnovce, a imati dug preko 32 hiljade EUR ili hvaliti se kako je jednokratna pomoć novorođenčadima 350 EUR, a po tom osnovu dugovati preko 46 hiljada EUR.

On je istakao da revanšizma neće i ne smije biti, ali da će shodno nalazu eksterne revizije preispitati ukupno poslovanje Prijestonice, gradskih preduzeća i sportskih klubova u vlasništvu grada.

„Cetinje i naši sugrađani su naša jedina obaveza. Funkcije su prolazne i jedina mjera naše uspješnosti biće zadovoljan građanin koji će ostati i raditi na Cetinju“, zaključio je Đurašković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Razgovarali o boravišnoj taksi i suzbijanju sive ekonomije

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Nacionalne i lokalnih turističkih organizacija održali su prvi u nizu...