fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUsvajanje Zakona o PIO velika pobjeda za sve penzionere

Usvajanje Zakona o PIO velika pobjeda za sve penzionere

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) čestitala je postojećim i budućim penzionerima veliku pobjedu koja je, kako smatraju, ostvarena stavljanjem Predloga izmjena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO) na dnevni red Skupštine početkom naredne sedmice, kada se očekuje usvajanje.

Predsjednica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković, kazala je da je to prije svega pobjeda pravde i građanske inicijative koju je pokrenula ta partija i u koju je bio uključen veliki broj građana i sindikata koji su se zalagali za zakon koji briše nepravdu prema velikom broju građana.

“Mi u SDP-u osjećamo veliku, prije svega moralnu satisfakciju, što je naša gotovo jednogodišnja uporna i principijelna borba urodila plodom i što će se poslanici konačno moći izjasniti o ovom zakonu”, navela je Vuksanović Stanković u saopštenju.

Ona je podsjetila da je Klub poslanika SDP-a sedam puta predlagao raspravu o tom zakonu, ali da od vlasti nije bilo sluha za odbranu interesa penzionera.

“Ipak, na kraju, ono što je najvažnije je da će interesi ove brojne populacije naših građana konačno biti zaštićeni. Svaka uspješna politika se mjeri konkretnim rezultatima koje postigne. Politika kako je mi u SDP-u vidimo nije galama, ni samo kritika ili kritizerstvo, već strpljiv i uporan rad i najvažnije konkretan rezultat”, poručila je Vuksanović Stanković.

Ona je saopštila da je predstavnicima SDP-a drago što su, povodom ovog konkretnog pitanja, zajedno sa svim ostalima, kroz snažan javni pritisak i politički angažman, ostvarili rezultat.

“Od tog rezultata će naši penzioneri, oni koji su gradili ovu zemlju, imati koristi kroz brojne povoljnosti koje zakon predviđa”, zaključila je Vuksanović Stanković.

Najčitanije