fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUspostavljaju avio-liniju između Crne Gore i Italije

Uspostavljaju avio-liniju između Crne Gore i Italije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Aerodromi Crne Gore će, u okviru prekograničnog projekta On Cloud Nine, uspostaviti liniju Podgorica – Bari – Podgorica, saopšteno je iz kompanije.

Iz Aerodroma su kazali da projekat ima za cilj da uspostavi avio-veze između italijanske regije Pulje i Crne Gore, kao i Pulje i Albanije, kroz eksperimentalno pokretanje novih avio ruta.

„Ova inicijativa će doprinijeti unaprjeđenju mobilnosti, trgovine i turizma u regionu Crna Gora – Italija – Albanija, kroz razvoj i poboljšanje kvaliteta novih prekograničnih, održivih i integrisanih mogućnosti za transport putnika“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Aerodroma su krajem septembra učestvovali na radnom sastanku transnacionalne mreže projekta On Cloud Nine – Povezivanje bliskih, a neistraženih destinacija uspostavljanjem novih međujadranskih transportnih usluga, u glavnom gradu italijanske pokrajine Molise, Kampobasu.

„Na sastanku je predstavljen dosadašnji rad na projektu, analize tržišta putničkog saobraćaja i usluga Aerodroma Podgorica i mogućnosti za razvoj intermodalnog urbanog transporta. U narednom periodu će se, pored uvođenja avio linije, u saradnji sa turističkim sektorom uspostaviti i transnacionalne rute“, dodaje se u saopštenju.

Iz Aerodroma su objasnili da je projekat kofinansiran u okviru trilateralnog Interreg – IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru, sa ukupnim budžetom od 1,44 miliona EUR.

Aerodromi Crne Gore realizuju projekat u saradnji sa Aerodromima Pulje i regijom Molize u Italiji i Albanskom agencijom za civilno vazduhoplovstvo.

Najčitanije

Budućnost bolja FMP-a

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u Podgorici ekipu FMP-a iz...