fbpx
NaslovnicaMINA BusinessURA: Abazovićeva vlada ostavila višak novca u budžetu

URA: Abazovićeva vlada ostavila višak novca u budžetu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija je, tehničkim rebalansom budžeta i odlukom o zaduživanju za ovu godinu, još jednom potvrdilo da neće biti bankrota kojeg su ranije najavljivali premijer Milojko Spajić i funkcioneri Pokreta Evropa sad, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

“Naprotiv, prema trenutnim parametrima i prognozama uglednih ekonomista, Crna Gora će zahvaljujući odličnoj ekonomskoj politici koju je vodila tokom ove godine, godinu završiti sa viškom novca u budžetu”, navodi se u saopštenju URA.

Iz URA su kazali da sve ranije izrečene teze bivšeg premijera Dritana Abazovića za ekonomske parametre 43. vlade, ovih dana jasno potvrđuje Ministarstvo finansija i Centralna banka.

“Crnoj Gori ne prijeti nikakav bankrot, već su te izjave Spajića i funkcionera PES-a bile samo neistine plasirane u cilju sticanja jeftinih političkih poena i opravdanja novog ogromnog zaduživanja Crne Gore, ili prodaje akcija Elektroprivrede. Ovakvo neozbiljno i neodgovorno ponašanje je imanentno premijeru Spajiću, imajući u vidu njegove prethodne izjave u vezi srpskog državljanstva, stana u Beogradu, slučaja Do Kvon”, dodali su iz URA.

Iz Građanskog pokreta URA još jednom su pozvali Spajića i PES da upute izvinjenje građanima zbog izazivanja panike najavama bankrota, kojeg sada i sami demantuju.

“Od sada nema bježanja i Spajić će morati da polaže račune pred građanima Crne Gore”, poručili su iz URA.

Vlada Abazovića je, kako tvrde, postigla istorijske ekonomske rezultate.

“Javni dug je sveden na 60 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), u granicama Mastrihtskog kriterijuma, i najmanji je od 2014. godine. Ostvaren je i rekordan prihod od turizma od 1,36 milijardi EUR, a uz sve to, 43. vlada je najmanje zadužila zemlju od sticanja nezavisnosti za svega 100 miliona i na kraju je ostavila višak novca u budžetu”, zaključili su iz URA.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije