fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUskokoviću orden viteza nacionalnog reda za zasluge

Uskokoviću orden viteza nacionalnog reda za zasluge

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ambasador Francuske u Crnoj Gori, Christian Thimonier, uručio je danas predsjedniku Udurženja francusko-crnogorskih kompanija, Rajku Uskokoviću, orden viteza nacionalnog reda za zasluge.

Thimonier je Uskokoviću orden uručio u okviru konferencije posvećene borbi protiv sajber kriminala, potencijalnim opasnostima i iskustvima Francuske, koju je danas organizovalo Udruženje francusko-crnogorskih kompanija u saradnji sa Privrednom komorom (PKCG).

Thimonier je, kako je saopšteno iz Ambasade Francuske, istakao da ovo odlikovanje nije samo znak zahvalnosti za jačanje ekonomskih i prijateljskih veza između dvije zemlje i značajne rezultate Udruženja francusko-crnogorskih kompanija na čijem je čelu Uskoković od njegovog osnivanja 2017. godine, već i priznanje njegovoj izuzetno uspješnoj karijeri.

„Nakon studija u Kotoru i usavršavanja u oblasti saobraćaja na prestižnim institutima u inostranstvu, Uskoković je veliki dio svog profesionalnog puta posvetio razvijanju ekonomskih odnosa između Francuske i Crne Gore, najprije kao predstavnik nacionalne kompanije Montenegro Airlines u Parizu, u periodu od 2003. do 2013. godine, a zatim kao predstavnih renomirane francuske kompanije Valgo u Crnoj Gori, istovremeno intezivno radeći na približavanju postojećih crnogorskih standarda iz oblasti saobraćaja i ekologije najboljoj međunarodnoj praksi“, navodi se u saopštenju.

Thimonier je dodao da pomenuti rezultati ne bi bili mogući bez ličnih kvaliteta Uskokovića, njegove otvorenosti, posvećenosti, upornosti i velikodušnosti, što prepoznaju svi koji imaju priliku da sa njim sarađuju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...