fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUCG i Tehnopolis potpisali Memorandum o saradnji

UCG i Tehnopolis potpisali Memorandum o saradnji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Univerziteta Crne Gore (UCG) i Inovaciono-preduzetničkog centra (IPC) Tehnopolis potpisali su Memorandum o saradnji, sa ciljem primjene naučnih, tehničkih i tehnoloških znanja u izradi novih i poboljšanju postojećih proizvoda.

Memorandum su potpisali rektor UCG-a, Vladimir Božović i vršilac dužnosti izvršnog direktora Tehnopolisa, Đorđije Malović.

Božović je, kako je saopšteno iz UCG-a, kazao da odgovorna i dugoročna partnerstva, kao što je saradnja sa Tehnopolisom – najznačajnijim centrom za razvoj start up kompanija i preduzetništva u Crnoj Gori, osnažuju ulogu Univerziteta u društvu.

„Poseban prioritet daćemo zajedničkim projektima u područjima od zajedničkog interesa i njihovoj realizaciji kroz apliciranje za nacionalne i međunarodne fondove iz kojih bi se finansirali. Ipak, u ovoj saradnji, najvažnije je potvrđivanje misije Univerziteta koje se ogleda u širenju znanja i osnaživanju kapaciteta, kako studenata tako i istraživača i profesora“, poručio je Božović.

Malović je naveo da se potpisivanjem Memoranduma otvara jedno široko i plodno polje saradnje, koje će akademskom osoblju i studentima UCG-a omogućiti da koriste sve raspoložive resurse Tehnopolisa, kako za naučna istraživanja, tako i kroz studentsku praksu.

“Konsultativno učešće predstavnika Tehnopolisa u izradi nastavnih planova i programa, uz organizaciju predavanja stručnjaka i prakse studentima, dodatna je vrijednost jačanja naučne i akademske zajednice Crne Gore. Siguran sam da će Tehnopolis biti snažan oslonac i partner daljem razvoju UCG”, dodao je Malović.

Tehnopolis, kao centar za razvoj start up kompanija i preduzetništva, pruža niz infrastrukturnih i mjera podrške, koje omogućavaju otvaranje novih kompanija i razvoj poslovanja zasnovanog na novim, inovativnim idejama i tehnologijama.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cilj programskih linija dalji razvoj preduzeća i povećanje produktivnosti

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program za unapređenje konkurentnosti privrede, koji je Vlada usvojila na sjednici...