fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU zajedničkom fokusu zelena energija i rodno odgovorni ekonomski razvoj

U zajedničkom fokusu zelena energija i rodno odgovorni ekonomski razvoj

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) je pouzdan i aktivan partner Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma u realizaciji prioritetnih razvojnih ciljeva, poručio je resorni ministar, Goran Đurović.

On se sastao sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Danielom Gašparikovom sa kojom je razgovarao o razvoju strategija adaptacije na izmijenjene klimatske uslove, ekonomskom osnaživanju žena, obnovljivim izvorima energije, turističkim potencijalima Crne Gore, ali i o uticaju ukrajinske krize na ekonomsku situaciju u zemlji.

Đurović je, kako je saopštno iz Ministarstva, rekao da se saradnja sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj realizuje na obostrano zadovoljstvo, uvjerio Gašparikovu da će nastaviti započeto, ali i ubrzati dinamiku realizacije određenih aktivnosti.

“U ovom Ministarstvu, ali i u ovoj Vladi, imate partnera za sve započete, ali i potencijalno neke nove projekte. Fokusirani smo na obnovljive izvore energije i želimo da postanemo zelena turistička destinacija”, kazao je Đurović.

Dodatno, kako je naveo, pružaju punu podršku ženskom preduzetništvu, sa namjerom da ohrabre žene u biznisu, ali i sa vizijom da žene postanu pokretači i nosioci razvoja.

Gašparikova se zahvalila Đuroviću na prepoznavanju važnosti prisustva UNDP-a u državi i istakla da će UNDP i u budućnosti podržavati Vladu u sprovođenju već započetih reformi.

“UNDP će i dalje biti partner Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma na putu zelenog, rodno odgovornog ekonomskog razvoja, uz aktivan doprinos održivom ekonomskom oporavku. Ovaj proces podrazumijeva i ispunjavanje ekoloških standarda, kao i principa transparentnih i efikasnih institucija usmjerenih na građane”, poručila je Gašparikova.

Ona je čestitala Đuroviću stupanje na funkciju i poželjela mu srećan i uspješan rad.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije