fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU toku prijave na konkurs za stipendije Best of South-East

U toku prijave na konkurs za stipendije Best of South-East

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konkurs za stipendije u programu Best of South-East – Najbolji iz jugoistočne Evrope, namijenjen studentima sa akreditovanih univerziteta iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Sjeverne Makedonije i Srbije, otvoren je.

Ove godine stipendija je uvećana i iznosi 12 hiljada EUR, umjesto ranijih devet hiljada EUR.

Kako je saopšteno iz Erste banke Podgorica, najbolji kandidati moći će da provedu studijsku 2024/2025. godinu u Austriji i obave praksu u nekom od štajerskih preduzeća.

Program Best of South-East sprovodi Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji sa Univerzitetom u Gracu, Tehničkim univerzitetom i Univerzitetom za rudarstvo, metalurgiju i geologiju.

Program, čiji je cilj da studentima omogući usavršavanje i lakši početak profesionalnog puta, u Crnoj Gori se sprovodi uz podršku Erste banke.

“Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina, specijalističkih, master ili doktorskih studija prava, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije”, saopšteno je iz Erste banke.

Uslov je da u trenutku prijave imaju najviše 27 godina, odlično znaju engleski i dobro poznaju njemački jezik, a postigli su visok prosjek ocjena.

Više detalja o konkursu dostupno je na linku https://www.erstebank.me/sr_ME/footer-stanovnistvo/o-banci/program-best-of-south-east

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

UCG promijenio društvenu paradigmu Crne Gore

Podgorica, (MINA) - Univerzitet Crne Gore (UCG) promijenio je društvenu paradigmu Crne Gore i...