fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Tivtu preko devet hiljada turista

U Tivtu preko devet hiljada turista

Tivat, (MINA-BUSINESS) – U Tivtu trenutno boravi 9,03 hiljade gostiju, što je na istom nivou kao prošle godine, saopštila je direktorica Turističke organizacije (TO), Nina Lakičević.

Ona je navela da hotelski smještaj već duži vremenski period bilježi izuzetan rast i bolju popunjenost u odnosu na prethodnu godinu, dok se mali zaostatak u odnosu na prošlu godinu, dva do tri odsto, bilježi kada je u pitanju individualni smještaj.

“Ipak statistike i brojke kada se posmatra period od početka godine do sada govore o tome da je ovo godina kojom možemo da budemo izuzetno zadovoljni i nadam se da ćemo nastaviti do kraja da bilježimo pozitivne rezultate kada je riječ o posjeti”, rekla je Lakičević agenciji CGNews.

Ona je kazala da očekuju dobru posjetu i u postsezoni, a da im u prilog idu podaci koji ukazuju na dobar buking za taj period.

“Prema našim podacima, izdavaoci smještaja su već sada popunili svoje kapacitete tokom cijelog septembra, ali i za veći dio oktobra”, dodala je Lakičević.

Ona je rekla da je Tivat grad u kojem se uvijek nešto dešava, pa je tako ovih dana aktuelan Festival dječijeg folklora Kolo bez granica, koji okuplja ansamble iz Crne Gore i regiona.

“Još traje festival Purgatorije, do 31. avgusta kao i Bućarska olimpijada, ali to ne znači da je to kraj kada su događaji i manifestacije u pitanju. I septembar će biti bogat događajima i manifestacijama. Imaćemo bućarski turnir, 13. septembra Udruženje slijepih organizuje koncert Miroslava Ilića, ali imaćemo i niz drugih dešavanja”, navela je Lakičević.

Ona je rekla da već sada rade na osmišljavanju programa i za ostale mjesece kao i pripremu novogodišnjeg programa koji će u Tivtu biti tri večeri.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...