fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU srijedu o podršci kroz IPARD program

U srijedu o podršci kroz IPARD program

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Konferencija povodom promocije IPARD III programa i najave prvog IPARD javnog poziva za Mjeru 7 – Diverzifikacija gazdinstava i razvoj poslovanja, podmjera podrška investicijama za razvoj ruralnog turizma, biće održana u srijedu.

Konferencija koju organizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, biće održana u prostorijama Šahović Company u Tuzima.

Na događaju će govoriti resorni ministar, Vladimir Joković, ambasadorka Evropske unije (EU) u Crnoj Gori, Oana Kristina Popa, a svoje iskustvo kao korisnik sredstava podrške IPARD II programa prenijeće domaćin i predstavnik Šahović Company.

„Nakon zvanične konferencije uslijediće informativna kampanja, koja će početi radionicom za konsultantske kuće u staroj zgradi Vlade, nakon čega će se organizovati radionice u svim crnogorskim opštinama po rasporedu koji je istaknut na zvaničnom sajtu Ministarstva i IPARD programa“, navodi se u saopštenju.

Detalnije o radionicama nalazi se na linku https://www.gov.me/clanak/plan-informativnih-radionica-po-opstinama-tokom-promocije-prvog-javnog-poziva-za-mjeru-7-diverzifikacija-gazdinstava-i-razvoj-poslovanja-podmjera-71-podrska-investicijama-za-razvoj-ruralno

Javni poziv za mjeru Mjeru 7 trajaće 60 dana i biće objavljen krajem februara.

Podržavaće se investicije u izgradnju i/ili rekonstrukciju i/ili opremanje komplementarnih ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja, objekata za pripremanje hrane, pića i napitaka, uređenje turističke infrastrukture, prateće rekreativne aktivnosti, izgradnja i/ili rekonstrukcija postrojenja i/ili nabavka opreme za obnovljive izvore energije i nabavka opreme i uređaja za tretman otpada i otpadnih voda.

Kroz novi javni poziv zainteresovani aplikanti mogu konkurisati sa projektima čiji prihvatljivi troškovi iznose od deset hiljada EUR do 200 hiljada EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije