fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU sezonsko zapošljavanje biće uključeno 550 nezaposlenih

U sezonsko zapošljavanje biće uključeno 550 nezaposlenih

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zavod za zapošljavanje (ZZZ) objavio je danas javni konkurs za realizaciju programa pod nazivom Podsticaji za sezonsko zapošljavanje u ovoj godini.

Iz Zavoda su saopštili da je krajnji rok za podnošenje zahtjeva za realizaciju programa sa potrebnom dokumentacijom, 31. maj u 15 sati.

“U program će, na period do tri mjeseca, biti uključeno 550 osoba koje su na evidenciji nezaposlenih duže od tri mjeseca, i to nezaposleni do 30 godina života i/ili nezaposlene žene”, navodi se u saopštenju.

Zavod će, kako su dodali, pripremiti nezaposlene osobe za učešće u programu, a poslodavci koji će realizovati program će iz te grupe pripremljenih napraviti izbor i zaposliti ih na sezonskim poslovima.

Odlukom Upravnog odbora Zavoda opredijeljeno je 601 hiljada EUR za realizaciju programa.

Program Podsticaji za sezonsko zapošljavanje je jedan od programa aktivne politike zapošljavanja kreiran u skladu sa potrebama tržišta rada.

“Cilj programa je povećanje zaposlenosti nezaposlenih sa evidencije ZZZ, koji imaju potrebne vještine, ali se suočavaju sa poteškoćama u pronalaženju posla zbog drugih ličnih karakteristika”, objasnili su iz Zavoda.

Program će se realizovati u saradnji sa poslodavcima iz privatnog sektora koji svoju djelatnost obavljaju u sektoru usluga smještaja i ishrane na teritoriji Crne Gore.

Najčitanije