fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU pripremi sporazum o saradnji UPC i Pošte

U pripremi sporazum o saradnji UPC i Pošte

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Uprave prihoda i carina (UPC) i Pošte Crne Gore pripremaju odredbe sporazuma o njihovoj saradnji, sa posebnim osvrtom na elektronsku razmjenu podataka prije prispjeća pošiljki.

Predstavnici UPC i Pošte na operativnoj radionici u Kolašinu zajedno pripremaju odredbe sporazuma kojim će se bliže urediti saradnja i način razmjene informacija.

„Cilj je efikasnije sprovođenje carinskih formalnosti i bezbjedniji protok poštanskih pošiljki“, navodi se u saopštenju UPC.

Operativna radionica za izradu sporazuma o saradnji traje od srijede do danas u Kolašinu, a biće predstavljena i carinska pojednostavljenja za Poštu.

„Radi se o modernom sporazumu na osnovu principa i smjernica Svjetske carinske organizacije i Svjetskog poštanskog saveza“, precizira se u saopštenju.

Predstavnicima Pošte će biti prezentovana pojednostavljenja u carinskom postupku, kao i benefiti koje mogu imati, ukoliko ispune sve propisane uslove.

Radionicu organizuje Njemačka razvojna agencija (GIZ), koja je za ovu namjenu angažovala eksperta iz slovenačke Finansijske uprave, Barbaru Gregorič.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije