fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeU nove projekte na sjeveru ulažu 910 hiljada EUR

U nove projekte na sjeveru ulažu 910 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će izdvojiti oko 910 hiljada EUR za realizaciju četiri nova projekta u Bijelom Polju, Pljevljima i Mojkovcu, na osnovu ugovora koje su predstavnici Uprave javnih radova potpisali sa najpovoljnijim ponuđačima.

Iz Vladine Služba za odnose s javnošću saopšteno je da su u okviru nastavka realizacije projekta valorizacije Đalovića pećine ugovoreni dodatni radovi na putu Bistrica – manastir Podvrh, u vrijednosti od oko 380 hiljada EUR.

Podgoričko preduzeće Crnagoraput obavezalo se da radove završi u roku od 45 dana od uvođenja u posao.

„U izgradnju oko 5,2 kilometra pristupnog puta prema lokaciji na kojoj će biti početna stanica žičare za Đalovića pećinu do sada je uloženo oko 4,2 miliona EUR“, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su podsjetili da je gradilište nedavno posjetio premijer Duško Marković, koji je tom prilikom rekao da je veoma zadovoljan dinamikom i kvalitetom radova, i da očekuje da ta saobraćajnica bude jedna od modernijih u Crnoj Gori.

Nikšićko preduzeće Ening izabrano je za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pitke vode Pliješ u Pljevljima, za što će iz kapitalnog budžeta biti investirano blizu 280 hiljada EUR. Rok za izvođenje radova je tri mjeseca od uvođenja u posao.

Nanjpovoljniji ponuđač za izgradnju nedostajuće fekalne kanalizacije u Mojkovcu i adaptaciju objekta za potrebe Skijališta Crne Gore bio je bjelopoljski konzorcijum Konstruktor grupa.

Ugovorom sa Upravom javnih radova predviđena je izgradnja kanalizacije u vrijednosti od 118 hiljada EUR u roku od 75 dana od uvođenja u posao.

Objekat za potrebe Skijališta Crne Gore biće adaptiran u roku od tri mjeseca od uvođenja u posao, a ugovorena vrijednost radova je 135 hiljada EUR.

Najčitanije