fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU narednom periodu intenzivnija saradnja dvije uprave

U narednom periodu intenzivnija saradnja dvije uprave

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Uprave za inspekcijske poslove i prihoda i carina imaju prostora da, kako su saopštili njihovi predstavnici, intenziviraju saradnju, umreže i povežu podatke, kao i da zajedički kontrolišu privredni sektor.

Na sastanku vršioca dužnosti direktora dvije Uprave, Ilira Harasanija i Aleksandra Damjanovića, bilo je riječi o produbljivanju saradnje dvije uprave, kao i zajedničkim koracima u periodu koji predstoji.

“Uspostavljanje saradnje biće usmjereno na umrežavanje i povezivanje Uprave za inspekcijske poslove sa bazom podataka kojom raspolaže Uprava prihoda i carina, kao što su na primjer podaci o urednosti plaćanja poreza i doprinosa”, navodi se u saopštenju.

Podaci koji bi bili na raspolaganju Upravi bi, kako se ocjenjuje, znatno unaprijedili rad inspekcija, uzevši u obzir digitalizaciju i brzinu obrade podataka.

”Kad je u pitanju jačanje odnosa dvije uprave dogovoreno je da pored zajedničke kontrole privrednog sektora, rad bude usmjeren i na pružanje pomoći privrednicima kroz edukaciju, zajedničke sastanke i proaktivan rad inspekcijskih službi”, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je razmotrena i mogućnost prelaska Inspekcije za igre na sreću u nadležnost Uprave prihoda i carina, o čemu će se odlučiti narednim zajedničkim koracima.

Sastanak je zaključen izrazom zahvalnosti na ukazanoj spremnosti Upravi prihoda i carina da pomogne unapređenju rada Uprave, kao i uzajamnim uvjerenjem da će se saradnja intenzivirati.

Najčitanije