fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Kotoru tri odsto više turista u odnosu na 2019. godinu

U Kotoru tri odsto više turista u odnosu na 2019. godinu

Kotor, (MINA-BUSINESS) – U Kotoru trenutno boravi 10,25 hiljada prijavljenih gostiju, što je tri odsto više u odnosu na isti period 2019. godine, saopštio je direktor lokalne Turističke organizacije (TO), Jovan Ristić.

„Od tih 10,25 hiljada, oko 1,37 hiljada turista boravi u hotelskom smještaju, dok je oko 8,56 hiljada u privatnom. Ostali turisti borave u kampovima“, rekao je Ristić agenciji Mediabiro.

On je naveo da su rezultati takvi da su premašili sva njihova očekivanja i u ovom trenutku su i više nego zadovoljni. Što se tiče posjećenosti, informacije sa booking-a govore da Kotoru nije bilo slobodne smještajne jedinice.

Dominiraju, kazao je Ristić, gosti iz Srbije kojih je bilo nešto malo manje od 35 odsto.

„Iza njih su gosti iz Rusije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, i nešto gostiju iz Zapadne Evrope. Mislim da će na narednom presjeku biti povećan broj gostiju iz Zapadne Evrope. To je vidljivo na osnovu informancija koje se dobijaju sa infopunktova“, rekao je Ristić.

Ohrabrujuće su i informacije za naredni period, koje dobijaju od izdavaoca smještaja.

„Možemo očekivati da se ovaj pozitivan trend nastavi i da u narednom periodu budemo iznad onoga što smo imali 2019. godine. Naravno, uz oprez zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Nadamo se da će avgust premašiti ona očekivanja koja su na početku sezone bila objelodanjena od strane NTO, restornog ministrastva i svih nas“, kazao je Ristić.

On je dodao da će se sve sumirati na kraju sezone te da su sadašnji pokazatelji jako dobri.

Prema njegovim riječima, za avgust je planirano dosta manifestacija koje su morale da se odlože zbog pogoršane epidemiološke situacije u Crnoj Gori.

„Mi smo se potrudili da sve manifestacije najavimo i pripremimo. Mnoge smo i održali do sada. Međutim, uz svu želju i dobru volju ipak smo morali da, u koordinaciji sa resornim ministarstvima odlučimo da do 20. avgusta sve manifestacije budu odložene. Tu su dvije najvažnije manifestacije – Ljetnji karneval i Bokeljska noć“, rekao je Ristić.

On smatra da je bilo bolje odustati od organizacije bilo kakvih manifestacija koje okupljaju desetine hiljada ljudi i koje je teško iskontrolisati.

„Možda je bolje ne ulaziti u rizik da nakon toga imamo širenje epidemije i da ugrozimo postsezonu za koju imamo dobre najave“, zaključio je Ristić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije