fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Budvi oko 54 hiljade turista

U Budvi oko 54 hiljade turista

Budva, (MINA) – U Budvi trenutno boravi oko 54 hiljade gostiju, što je na nivou od 89 odsto u odnosu na 2019. godinu, saopšteno je iz lokalne Turističke organizacije (TO).

Ivana Rebić iz TO Budva kazala je agenciji Mediabiro da se oko 15,8 hiljada gostiju nalazi u hotelima, dok je ostatak u privatnom smještaju, kao i da očekuje da se rast gostiju nastavi i u periodu koji slijedi.

“Apelujem na naše građane i goste da se pridržavaju propisanih mjera kako bi stvorili osnovni preduslov da se sezona završi uspješno”, poručila je Rebić.

Kada je u pitanju struktura gostiju koji borave u Budvi, ona je kazala da imaju goste najviše iz Srbije, Ukrajine, Bosne i Hercegovine (BiH), Rusije, Izraela, Kazahstana, Njemačke i Poljske.

PR Budvanske rivijere Jelena Kaluđerović rekla je da su u toj hotelskoj grupaciji zadovoljni popunjenošću svih hotela koji su otvoreni.

“Imali smo odličan jul, ali možemo da kažemo da je popunjenost za jul bila preko 80 odsto u odnosu na 2019. godinu”, saopštila je Kaluđerović.

Ona je navela da ovu sezonu karakterišu Last mini ponude.

“Gosti čekaju posljednji dan da rezervišu, ali ako se nastavi ovim tokom očekujemo i dobru popunjenost i u avgustu”, kazala je Kaluđerović.

Ona je dodala da najviše gostiju imaju iz Srbije.

“Tu su gosti iz Ukrajine, BiH, domaći gosti, gosti iz Kasahstana”, navela je Kaluđerović.

Prema njenim riječima, kada se hotel Slovenska plaža napuni, onda ljudi kažu da je sezona uspješna.

“Slovenska je živnula, radi punim kapacitetom i zaista je lijepo vidjeti goste koje uživaju u svim blagodatima koje im možemo ponuditi”, zaključila je Kaluđerović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije