fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU Baru borave predstavnici 50 turističkih organizacija iz Srbije

U Baru borave predstavnici 50 turističkih organizacija iz Srbije

Bar, (MINA-BUSINESS) – Turistička organizacija Opštine Bar, u saradnji sa turističkom agencijom Allegra Krstarenja, organizovala je info-turu za turističke agencije i novinare iz Srbije, u cilju poboljšanja turističke ponude Bara i Crne Gore.

Tim povodom, organizovana je B2B radionica.

Predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević, kazao je da je minula godina iskorištena na najbolji mogući način kada je u pitanje prezentacija neotkrivenih ljepota Bara.

„U nadi da ćete, nakon današnjeg sastanka, biti u prilici da pošaljete poruke pune optimizma, da ćete poslati poruke da u našem gradu postoje jasne pretpostavke da svi turisti, koji se odluče za odmor, provedu dobar dio ljeta u našoj Opštini koja će spremno dočekati turiste i obezbijediti sve preduslove za siguran boravak turista”, poručio je Raičević.

Direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Ana Tripković Marković, rekla je da je tržište Srbije decenijama najznačajnije, a turistima iz te zemlje poručila da se epidemiološka situacija u Crnoj Gori značajno poboljšava, prenosi Mediabiro.

„Radimo na kampanji vakcinacije i na zdravstvenim protokolima. Druga stvar, Crna Gora je proteklih godina značajno unaprijedila turističku ponudu i nastavlja da je unapređuje uz istovremeno vođenje računa o cjenovnoj politici. Kada govorim o Srbiji i gostima koji dolaze iz te države, bez obzira na značajne ekonomske relacije koje povezuju naše zemlje, ne razmišljam o tim kapacitetima, nego o prijateljskim i rodbinskim vezama koje nas povezuju”, saopštila je Tripković Marković.

Direktor TO Bar, Emil Kukalj, kazao je da barska Opština nudi odmor za sve generacije.

„Iskoristili smo period pandemije da dodano unaprijedimo turistički proizvod i da gostima ponudimo uslugu više. Radili smo na razvoju aktivnog odmora. Naše poznate ljetne turističke destinacije su spremne da dočekaju goste. Hotelijeri i ugostitelji se vrijedno spremaju za turističku sezonu”, poručio je Kukalj.

On je kazao da vjeruje da je turizam otporna djelatnost, da nema još supstituta i da je siguran da će se oporaviti i vratiti na prvobitni promet.

Mihailo Vukić ispred turističke agencija Allegra, naveo je da mu je drago da su doveli oko 50-ak agencija iz čitave Srbije, koji će biti njihovi gosti.

“Uspostavićemo komunikaciju sa hotelijerima i ugostiteljima. Samo da par ljudi ima koristi od toga i ja sam srećan”, rekao je Vukić.

Iz TO Beograd su poručili da su utisci sa B2B radionice i više nego pozitivni.

„Za sada su svi prezadovoljni gostoprimstvom kolega iz TO Bar. Crna Gora je oduvijek bila na vrhu liste destinacija turista iz Srbije. I ovakva saradnja i aktivnosti koje, u ovom slučaju, organizuje TO Bar su od velikog značaja da se turisti u narednom periodu odluče za putovanje u Bar”, saopštila je Jelena Stanković iz beogradske turističke organizacije.

Najčitanije