fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU avgustu naplaćeno 90,66 miliona carinskih prihoda

U avgustu naplaćeno 90,66 miliona carinskih prihoda

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Naplata carinskih prihoda u avgustu je iznosila 90,66 miliona EUR, što je 63,44 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prema mjesečnom izvještaju Uprave prihoda i carina, u avgustu je izvršeno carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 38,69 hiljada EUR i akciznih u iznosu od 293,76 hiljada EUR.

“Ostvarena neto naplata za avgust iznosila je 90,33 miliona EUR”, precizirali su iz Uprave.

Od ukupno naplaćenih prihoda u avgustu, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 56,65 miliona EUR, na akcize 30,66 miliona EUR, na carinu 3,11 miliona, na porez na kafu 233,12 hiljada EUR, a na ostale prihode 6,63 hiljade EUR.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja i njihove derivate sa 62,46 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 22,6 odsto, na alkohol i alkoholna pića sa 8,53 odsto, a na gaziranu vodu 4,89 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...