fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTuroperatori u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Turoperatori u studijskoj posjeti Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) je, u okviru IPA projekta prekogranične saradnje, organizovala studijsko putovanje za turoperatore iz Njemačke, Francuske i Velike Britanije, koji ovih dana borave u Crnoj Gori.

NTO je studijsko putovanje organizovala u okviru projekta Inovativni prekogranični klaster za turizam malih i srednjih preduzeća – Innotourclust.

„Organizacijom ove značajne studijske posjete uspješno se završava trogodišnji projekat Innotourclust, čiji je cilj da mala i srednja preduzeća iz Crne Gore, Albanije i Italije, kroz umrežavanje, poboljšaju ekonomsku konkurentnost i zadovolje nove međunarodne trendove na turističkom tržištu“, navodi se u saopštenju NTO.

Predstavnici šest turoperatora, tokom petodnevnog boravka, imaju priliku da obiđu članove klastera kojih u Crnoj Gori ima 12, ali i da posjete atraktivne lokacije za odmor u ruralnim područjima kako bi se upoznali sa jedinstvenim i autentičnim sadržajima.

Takođe, njima će biti predstavljena kultura, tradicija, istorija i gastronomija navedenih područja, s akcentom na proizvodnju autentičnih domaćih proizvoda.

„Posljednjeg dana posjete, u subotu, na glavnom gradskom trgu u Bijelom Polju biće organizovan sajam na kojem će svoju ponudu predstaviti članovi klastera iz Crne Gore, ali i njihove kolege iz Albanije i Italije“, rekli su iz NTO.

To će, kako su ocijenili, biti jedinstvena prilika da se na jednom mjestu nađu članovi klastera iz tri susjedne države i da kroz B2B sastanke sa turoperatorima sa emitivnih tržišta Njemačke, Francuske i Velike Britanije predstave svoje ponude.

Članovi klastera u Crnoj Gori su ocijenili da im je članstvo u tom klasteru, kroz razne edukativne radionice, B2B događaje i sastanke sa članovima klastera drugih zemalja, omogućilo značajan broj novih poslovnih kontakata, te da se nadaju da će ovakvih i sličnih inicijativa biti i u budućnosti.

NTO, kroz projekat Innotourclust, sa Albanijom i Italijom uvezuje crnogorsku ponudu sa sličnim ponudama u tim zemljama.

„Očekivanja su da će ove aktivnosti u narednom periodu rezultirati povećanjem broja posjeta turista kako sa ovih tržišta, tako i sa tržišta cijele Zapadne Evrope“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Komatini zlatna medalja u Nišu

Podgorica, (MINA) - Takmičar Tekvondo kluba Olimp, Ognjen Komatina, osvojio je prvo mjesto na...