fbpx
16 C
Podgorica
September 28, 2022.
NaslovnicaMINA BusinessUrednice medija iz Srbije boravile u Crnoj Gori

Urednice medija iz Srbije boravile u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Urednice prestižnih medija iz Srbije boravile su u posjeti Crnoj Gori u organizaciji Nacionalne turističke organizacije (NTO) i Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

“Urednice uticajnih medija iz Srbije – RTS, N1, Prva TV i Tanjug, su u toku boravka u destinaciji uživale u prirodnoj ljepoti crnogorskog primorja i upoznale se sa ponudom luksuznog turizma Crne Gore”, saopšteno je iz NTO-a.

Iako su već više puta boravile u Crnoj Gori, novinarke su poručile da Crna Gora uvijek iznova iznenađuje i da je u mnogim segmentima poboljšana turistička ponuda.

“Bili smo u prilici da obiđemo Portonovi koji je posebni turistički doživljaj. Hoteli i smještajni kapaciteti su na izuzetnom nivou. Zaista mislim da Crna Gora ide u jednom pravcu elitnog turizma i to je dobro i za region, jer to na neki način prodaje i čitav region”, poručila je Jasmina Rakočević ispred RTS-a.

Urednica televizije Prva TV, Marija Savić Stamenić, oduševljena je kvalitetom usluge, koji je, kako je ocijenila, na zaista vrhunskom nivou.

Ona je napomenula da je nevjerovatan spoj čiste obale, savršene prirode i bogatog sadržaja i dodala da vjeruje da će Crna Gora biti jedna od prestižnijih destinacija u Evropi.

Tokom trodnevne posjete, novinarke su obišle neke od najluksuzniji hotela na crnogorskom primorju, krstarile Bokokotorskim zalivom i uživale u degustaciji gastronomske ponude Crne Gore.

“Ono što smo imali priliku da vidimo tokom ovog kratkog, ali sadržajnog putovanja, jeste da Crna Gora ima jedno novo lice kada je u pitanju turizam. Tržište Crne Gore se otvorilo za čitav svijet, u smislu ponude, ali i sadržaja koji smo imali priliku da vidimo”, rekla je jedna od urednica Tanjuga Ljiljana Stanković.

Posebni utisak na urednicu N1, Maju Dragić, ostavila su luksuzna naselja na crnogorskoj obali, Porto Montenegro, Luštica i Portonovi, koja su, prema njenim riječima, odlično uklopljena u lokalne zajednice, koje su zadržale svoju autentičnost.

Tokom ove posjete organizovana je i radna večera na kojoj su pored urednica medija iz Srbije prisustvovali i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, državni sekretar u Ministarstvu Damir Davidović, predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović i direktor Turističke organizacije Budva Nemanja Kuljača.

Pored NTO-a, podršku u organizaciji posjete urednica medija iz Srbije dale su i lokalne turističke organizacije Budve, Herceg Novog, Kotora i Tivta, kao i Luštica Bay, hoteli Splendid i Huma, Portonovi, hotel One & Only, Budha Bar Porto Montenegro i hotel Palmon bay.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije