fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPotpisan Protokol o saradnji između turističkih organizacija Budve i Trebinja

Potpisan Protokol o saradnji između turističkih organizacija Budve i Trebinja

Budva, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici turističkih organizacija (TO) Budve i Trebinja potpisali su Protokol o saradnji, koji ima za cilj formalizaciju i ozvaničenje buduće intenzivnije poslovno-tehničke saradnje.

Protokol su u Trebinju potpisali direktori TO Budve i Trebinja, Nemanja Kuljača i Mirjana Putica.

Kuljača je kazao da je Trebinje jedna od omiljenih vikend destinacija za brojne građane Budve i cijele Crne Gore.

“Bogati ljetni sadržaji, prijatna klima i blagonakloni karakter Trebinjaca doprinijeli su činjenici da je ovaj grad u protekloj deceniji doživio turističku ekspanziju”, rekao je Kuljača.

On je, kako je saopšteno iz TOB-a, poručio da nema sumnje da će prijateljstvo dva grada u budućnosti biti još ljepše, bolje i kvalitetnije.

Putica je ocijenila da će saradnja umnogome doprinijeti promociji Trebinja na tržištu Crne Gore.

“Mi ćemo iskoristiti kanale promocije TO Budva i to bez naknade, uz mogućnost učešća na više turističkih manifestacija i dešavanja koja u toku godine organizuju TO Budva i budvanska opština. Pozitivnu praksu Trebinja, takođe, može koristiti TO Budva, a primarno mislim na koncept projekta Hercegovačka kuća i učešće Trebinja u projektu Green destinations”, rekla je Putica.

Protokolom se, u praktičnom smislu, izražava saglasnost strana potpisnica o potrebi unapređenja međusobne saradnje u turizmu i ugostiteljstvu, primarno kroz razmjenu znanja i pozitivnih iskustava u poslovanju turističkih organizacija i lokalnih samouprava uopšte.

Izražava se i uvjerenje da je saradnja i partnerstvo u obostranom interesu, te da će ista doprinijeti budućem uspješnijem razvoju i pozitivnim ekonomskim i drugim efektima i benefitima po obije lokalne zajednice.

Potpisivanju Protokola u Trebinju prisustvovali su predsjednik Opštine Budva Marko Carević, i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije