fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrna Gora zainteresovana za izraelske investicije u turizmu

Crna Gora zainteresovana za izraelske investicije u turizmu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je zainteresovana za izraelske investicije u turizmu, proizvodnji hrane, energetici i svim drugim granama, saopštio je predsjednik države, Milo Đukanović u razgovoru sa premijerom Izraela, Benjaminom Netanjahuom.

Đukanović je susretom Netanjahuom završio dvodnevnu posjetu Izraelu.

Iz Službe za informisanje Predsjednika saopšteno je da na sastanku bilo riječi o unaprjeđenju bilateralne saradnje, uz izraženo zadovoljstvo odličnim odnosima između dvije prijateljske zemlje.

“Zajednički je konstatovano da postoje izvanredne mogućnosti za dalji razvoj turizma, za šta je potrebno učiniti dodatne napore sa državnog nivoa za bolju dostupnost, odnosno uspostavljanje redovnije avio linije između Podgorice i Tel Aviva”, navodi se u saopštenju.

Đukanovic je istakao da je Crna Gora veoma zainteresovana za izraelske investicije u turizmu, proizvodnji hrane, energetici i svim drugim granama.

On je rekao da je Crna Gora prije svega zainteresovana za transfer novih tehnoloških znanja, što bi, kako je naveo, predstavljalo infuziju za osavremenjavanje ukupnog crnogorskog razvoja.

Netanjahu je kazao da je Crna Gora prijateljska zemlja, i da Izrael može biti za Crnu Goru ono što je za njih bila Silikonska dolina.

Kako se navodi, u razgovoru je istaknuto da je od najvećeg značaja obezbijediti povezivanje između obrazovanja i biznisa u čemu Izrael značajno može pomoći Crnoj Gori.

“U tom cilju dogovoreno je da se jedan broj talentovanih mladih ljudi iz Crne Gore uputi na edukativne kurseve u Izrael”, dodaje se u saopštenju.

Đukanović i Netanjahu razgovarali su i o saradnji u oblasti odbrane i bezbjednosti, i razmijenili mišljenja o aktuelnim dešavanjima u regionu.

Đukanović je ranije danas obišao sjedište kompanije WaterGen koja se bavi inovativnim rješenjima u proizvodnji i preradi vode i sastao se sa članovima Borda direktora kompanija ELBIT system, hotelskog lanca DAN i kompanije BIG koja se bavi gradnjom trgovačkih centara.

Najčitanije