fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTransformacijom IRF-a do više sredstava i povoljnijih kredita za privredu

Transformacijom IRF-a do više sredstava i povoljnijih kredita za privredu

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Transformacija Investiciono razvojnog fonda (IRF) u Razvojnu banku omogućiće veću dostupnost sredstvima podrške i povoljnije uslove kreditiranja za privredu, ocijenjeno je na sastanku rukovodstva IRF-a i premijera Milojka Spajića.

Kako je saopšteno iz Spajićevog kabineta, on je sa predsjednikom Borda direktora IRF-a Velizarom Kaluđerovićem i izvršnom direktoricom tog Fonda Irenom Radović razgovarao o potencijalima za dodatnu podršku privredi, kako bi se ojačala konkurentnost crnogorske ekonomije.

Predstavnici IRF su premijera informisali o aktivnostima Fonda i planovima za naredni period te iskazali punu spremnost da u saradnji sa Vladom doprinesu ravnomjernom i održivom ekonomskom razvoju te većoj konkurentnosti i likvidnosti privrednih subjekata.

“Sagovornici su saglasni da je potrebno omogućiti veću dostupnost sredstvima podrške i povoljnije uslove kreditiranja te ocijenili da će to biti olakšano transformacijom IRF-a u Razvojnu banku”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, Spajić je rekao da je potrebno u najkraćem roku stvoriti uslove da privreda dobije nove podsticaje koji će generisati snažniji razvoj, kvalitetnija i sigurna radna mjesta.

“Bolji standard građana je imperativ”, zaključio je Spajić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije