fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSvi koji imaju viziju razvoja ToMontenegra da dostave biografije

Svi koji imaju viziju razvoja ToMontenegra da dostave biografije

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo finansija i socijalnog staranja pozvalo je sve zainteresovane koji imaju želju i viziju da doprinesu razvoju nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro, da do petka dostave svoje biografije.

Biografije se mogu dostaviti na adresu [email protected].

Iz Ministarstva su kazali da je Vladu, od kada je objavljena odluka o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije, kontaktirao veliki broj stručnjaka koji rade u Crnoj Gori i inostranstvu, sa željom da lično doprinesu njenom razvoju.

“Imajući na umu važnost, kao i hitnost situacije, a vodeći se načelima jednakih šansi za sve, mertitokratije i transparentnosti, Vlada je otvorena za temeljne razgovore sa svakim ko smatra da snagom svoje biografije i pratećom vizijom može doprinijeti uspostavljanju i razvoju kompanije ToMontenegro“, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Vlada će razmotriti biografije i propratna pisma svih zainteresovanih koji ispunjavaju određene kriterijume, između ostalih, da imaju iskustvo na rukovodećoj poziciji najmanje pet godina u avio-industriji, finansijama odnosno reviziji, prodaji ili marketingu, privrednom pravu ili sektoru turizma.

Kriterijum je i visoko obrazovanje, odnosno osnovne studije, dok su magistarske studije dodatna prednost.

„Uslov je i poznavanje engleskog jezika, minimum na nivou B2, dok je nivo C1/C2 dodatna prednost. Poznavanje još jednog stranog jezika i međunarodno radno iskustvo smatraće se dodatnom prednošću. Informacije o dodatnim postignućima i nagradama biće dodatno vrednovane“, navodi se u saopštenju.

Razgovori sa potencijalnim kandidatima će se obavljati 25. i 26. januara.

„Vlada će temeljno razmotriti sve relevantne predloge, primijeniti stroge kriterijume prilikom odabira potencijalnih kandidata i donijeti odluku na sjednici zakazanoj za 28. januar“, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Ubjedljiv poraz Jadrana u Splitu

Podgorica, (MINA) - Vaterpolisti Jadrana poraženi su večeras u Splitu od Novog Beograda 17:9,...