fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySutkinja Evica Durutović sudi u slučaju Telekom

Sutkinja Evica Durutović sudi u slučaju Telekom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sutkinja Višeg suda Evica Durutović sudiće bivšim čelnicima Telekoma, Olegu Obradoviću i Miodragu Ivanoviću, koji se terete da su kršeći zakon, firmu kojom su rukovodili oštetili za 2,3 miliona EUR, pribavljajući korist drugome.

Savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda, Aida Muzurović saopštila je da je predmet Telekom u utorak dodijeljen Durutović, koja će početak suđenja zakazati u zakonskom roku, piše Pobjeda.

Prema stavu specijalnog tužioca Saše Čađenovića, Obradović i Ivanović su zloupotrebom službenog položaja pribavili korist 2,3 miliona EUR kompaniji RawleighTrading iz Londona na ime fiktivnog ugovora o konsultantskim uslugama ispitivanja tržišta telekomunikacija u Jugoistočnoj Evropi.

Sa druge strane, advokat Zoran Piperović je vanraspravnom vijeću predao dokumentaciju koja dokazuje da o angažovanju konsultantske kuće iz Londona Obradović i Ivanović nijesu odlučivali sami već da je odluku donio odbor direktora Telekoma.

On je podsjetio i da su Mađari od 27. oktobra do 28. decembra 2005. godine, koji je u optužnici označen kao inkriminisani period, već uveliko rukovodili Telekomom, što znači da Ivanović i Obradović tada nijesu mogli da odobravaju poslove vrijedne nekoliko hiljada EUR, a ne milionski posao.

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...