fbpx
NaslovnicaMINA BusinessŠto prije održati sjednicu parlamenta

Što prije održati sjednicu parlamenta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U skupštinskoj proceduri nalaze se predlozi zakona o smanjenju akciza na gorivo kako bi se korigovale cijene, koje su nažalost na istorijskom maksimumu, saopštio je poslanik Socijaldemokrata (SD), Boris Mugoša i dodao da očekuje što prije održavanje sjednice parlamenta.

On je kazao da je to važno napomenuti u naletu svakodnevnih floskula o narodnoj volji, odnosno izdaji i prevari.

Mugoša je podsjetio da je u proteklih godinu i po cijena goriva porasla preko 40 centi po litru, odnosno oko 40 odsto i da je to ogromno povećanje uticalo i na povećanje cijena druge robe i usluga. Akciza i porez na dodatu vrijednost (PDV), koji su isključivi prihod države, čine oko 50 odsto aktuelne cijene litra goriva.

Takođe, kako je naveo, najavljuje se i predlog zakona o ograničenju cijena životnih namirnica koje su u prethodnih godinu i po porasle do 40 odsto, a u nekim slučajevima i više.

“Iako je navedene zakone trebalo mnogo ranije donijeti, na što je Vladi ukazivano više puta tokom i prethodne godine, svako dalje prolongiranje početka zasijedanja parlamenta sve više usložnjava standard značajnog broja građana”, rekao je Mugoša.

Prema njegovim riječima, dok se u Crnoj Gori podstiče institucionalna blokada, odnosno blokada održavanja sjednica parlamenta, druge zemlje regiona i EU već drugi ili treći put donose mjere kojima se smanjuje cijena goriva i životnih namirnica.

“A kada je u pitanju volja naroda, vjerujem da nema toga u Crnoj Gori ko ne želi da se što prije donesu navedeni zakoni i zaustavi ovaj drastični rast cijena goriva i namirnica”, naveo je Mugoša i zaključio da očekuje što prije održavanje sjednice parlamenta kako bi se donijeli navedeni zakoni.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

vremenska prognoza, oblačno

Sjutra promjenljivo oblačno

Podgorica, (MINA) - U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima,...
policija, Podgorica