fbpx
NaslovnicaMINA BusinessStanić: Predložićemo usvajanje Zakona o akcizama na prvoj sjednici Skupštine

Stanić: Predložićemo usvajanje Zakona o akcizama na prvoj sjednici Skupštine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Socijaldemokratska partija (SDP) će tražiti da se na prvoj sjednici Skupštine raspravlja o predloženim izmjenama Zakona o akcizama.

Šef Medijskog tima i član Predsjedništva SDP, Mirko Stanić, kazao je da su taj predlog zakona podnijeli još prije pet godina, ali nije bilo političke volje ni u prethodnoj, ali ni odlazećoj Vladi Zdravka Krivokapića, da se taj izuzetno bitan zakon usvoji.

“Zbog nastavka pogrešne akcizne politike u februaru prošle godine smo obnovili naš zakonski predlog, kako bi se smanjile enormno visoke akcize na gorivo, zbog kojih cijene na pumpama obaraju rekorde”, naveo je Stanić u saopštenju.

On je kazao da, nažalost ni Vlada Zdravka Krivokapića, ni njegovi ministri nijesu imali sluha za ove predloge, kao ni parlamentarna većina Demokratski front (DF), Demokrata i URA koja ih je izabrala, a koja je nekoliko puta odbila da stavi zakon u dnevni red.

“Duboka štetnost ovih odluka se, nažalost, vidi u proteklih 14 mjeseci, u kojima je cijena goriva rasla čak 18 puta, time postajući glavni generator inflacije. Zbog rasta cijena goriva, cijena brojne robe i usluga su povećane čak do 40 odsto, a istovremeno vlast nije uradila ništa da spriječi dalje siromašenje građana”, rekao je Stanić.

Prema jegovim riječima, enormno povećanje cijena goriva je moglo biti spriječeno da je postojala politička volja barem jednog od konstituenata većine da podrži zakon o smanjenju akciza.

“Borba za očuvanje standarda građana mora biti glavni zadatak svih političkih partija u Crnoj Gori i zbog toga pozivamo sve naše kolege, da podrže naš predlog u Skupštini, kako bi zaustavili dalji rast cijena goriva”, zaključio je Stanić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije