fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeSpremni da započnu biznis u Crnoj Gori

Spremni da započnu biznis u Crnoj Gori

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Južnokorejski privredni konglomerat SK Group spreman je, prema riječima njegovih predstavnika, da počne investicije u Crnoj Gori, sa fokusom na obnovljive izvore energije.

Abazović je danas ugostio predstavnike drugog najvećeg južnokorejskog privrednog konglomerata, SK Groupa, koje je predvodio njegov izvršni potpredsjednik, Dong Hjun Đang, u pratnji ambasadora Južne Koreje, Li Đeungoma.

Sastanak je, kako je saopšteno iz Kabineta premijera, organizovan sa ciljem produbljivanja partnerstva, ekonomske saradnje i pokretanja razgovora o mogućim investicijama.

“Gosti iz SK Group predstavili su Abazoviću konglomerat koji čini 186 kompanija i 180 hiljada članova, poput Samsung-a, LG-a, Hyundai-a, u vrijednosti od 150 milijardi USD”, navodi se u saopštenju.

Južnokorejska delegacija je izrazila spremnost da nakon uspješnog susreta sa premijerom Abazovićem tokom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, u januaru ove godine, započnu investicije u Crnoj Gori i blisku ekonomsku, kao i saradnju u drugim sferama.

Prema njihovim riječima, primarni fokus će biti na obnovljivim izvorima energije kao što su offshore priobalne vjetroelektrane, kao i solarne elektrane na vodenim površinama.

Takođe, najavljen je dolazak tima inženjera kako bi uradili preliminarnu studiju i markirali najbolje lokacije za ovakav projekat.

Abazović je naglasio podršku jačanju saradnje između dvije zemlje, a pogotovo projektima koji će osigurati da Crna Gora ostane zelena destinacija i ekološka država i obezbijedi energetsku diversifikaciju i održivost.

On je ponovio da Crna Gora ostaje otvorena za strane investicije, ponavljajući da je proteklu godinu obilježio rekordan iznos direktnih stranih ulaganja.

“Zaključeno je da su dvije zemlje uspostavile prijateljstvo i povjerenje kao temelj na kome se može graditi odlična saradnja, zasnovana na bližim ekonomskim odnosima, inovacijama i tehnologiji”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Ministarstvo zdravlja, Opšta bolnica (OB) Bijelo Polje, Fondacija HEMIAS i UNICEF, porodilište, rekonstrukcija

Počinje rekonstrukcija porodilišta u bjelopoljskoj bolnici

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo zdravlja, Opšta bolnica (OB) Bijelo Polje, Fondacija HEMIAS i UNICEF...