fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpajić: Ne sumnjam da će sve biti izglasano na vrijeme

Spajić: Ne sumnjam da će sve biti izglasano na vrijeme

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je, odgovarajući na pitanja u vezi sa projektom Evropa sad, kazao da ne sumnja da će kolege iz zakonodavne vlasti biti odgovorne prema građanma i da će sve biti izglasano na vrijeme.

„Plan jednako budžet. Interes građana Crne Gore mora biti ispred političkih, stranačkih i pojedinačnih interesa“, napisao je Spajić u odgovoru na pitanja građana putem njegovog Instagram naloga, šta ako plan bude izglasan u Skupštini, a budžet budu blokirali kao i prošle godine.

Na pitanje da li će opozicija podržati program Evropa sad, Spajić je odgovorio da, ako je svima cilj dobrobit građana, ne vidi ko i zašto ne bi podržao taj plan.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva, podsjetio na ciljeve programa, a to su povećanje životnog stanadarda građana, unapređenje poslovnog investicionog ambijenta, suzbijanje sive ekonomije na tržištu rada i održivi i inkluzivni ekonomski model.

Na pitanje da li je minimalac od 250 EUR već na snazi, Spajić je odgovoro da je minimalna zarada povećana sa 222 EUR na 250 EUR od 1. oktobra ove godine.

„Povećanje na 450 EUR predviđeno je od naredne godine u okviru projekta Evropa sad“, naveo je Spajić.

Na pitanje da li je usvojena veća plata za zdravstveni sistem i ostale radnike, Spajić je objasnio da će plate zdravstvenim radnicima već od januara naredne godine biti povećane 12,5 odsto, uz prethodno najavljeno povećanje od oko 17 odsto za sve zaposlene.

„To je dakle skoro 30 odsto povećanja plate zdravstvenim radnicima, što je najveće povećanje za njih ikada“, poručio je Spajić.

Spajić je u četvrtak na konferenciji za novinare posvećenoj planu i analizi projekta Evropa sad kazao da je ponosan na reformu koja slijedi i da je ona razlog zbog čega se vratio iz Singapura u Crnu Goru i zbog čega su on i najbliži saradnci tu.

Spajić je odgovarajući na pitanja o perspektivi mladih u Crnoj Gori kazao da je to ključno pitanje za održivost finansija i ekonomskog rasta i da su mladi najveća briga ove Vlade.

On je podsjetio na uvođenje stažiranja od naredne godine u okviru Ministarstva finansija i socijalnog staranja, napominjući da je to samo dio šire priče, uz poruku da pitanje mladih treba da ujedini sve.

„Čak i ako odu iz Crne Gore, hoću da odu sa patriotskim osjećajem u srcu i osjećajem da se ovdje dešavaju promjene na bolje. Neću da odu razočarani, da misle da ovdje nema nikakve nade. Hoću da misle da ako odu propuštaju šansu u Crnoj Gori. Hoću da su posnosni na Crnu Goru i da se vrate“, naveo je Spajić.

Na komentare da sve što je prezentovano zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, Spajić je odgovorio da Vlada misli o građanima prije svega.

„Ne zanimaju nas podjele i rasprave. Želimo da svi građani žive bolje, posebno oni koji decenijama žive na ivici egzistencije. To je naš cilj i to dokazujemo projektom Evropa sad“, tvrdi Spajić.

On se zahvalio svim kolegama koji su učestvovali u izradi te reforme.

„Ovo je kruna jednog rada koji je trajao već šest mjeseci, a vrlo intenzivno posljednja dva mjeseca. Ovo je kruna rada destine ljudi koji su bili uključeni u jednu ovakvu reformu i hvala svima njima na jednom izuzetnom radu i rezultatu, jer imamo reformu koja će podići primanja i standard naših građana već od naredne godine“, zaključio je Spajić.

 

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

telekom

O raspodjeli dobiti početkom juna

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Akcionari Crnogorskog Telekoma trebalo bi da na redovnoj Skupštini 5. juna...