fbpx
NaslovnicaGlavna vijestSpajić: Na korak smo bliže boljem standardu građana

Spajić: Na korak smo bliže boljem standardu građana

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Podrška Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Predlogu zakona o budžetu predstavlja korak bliže boljem standardu građana Crne Gore predviđenom programom Evropa sad, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić.

„Prihvatili smo da odustanemo od mogućnosti zaduženja, ali smo zato prinuđeni da odbijemo sve poslaničke amandmane i predložena zakonska rješenja, jer bi se njihovim prihvatanjem ugrozila stabilnost javnih finansija“, napisao je Spajić na svom Twitter profilu.

On je kazao da je Vlada protiv svih amandmana na Predlog zakona o budžetu da bi izbalansirali primitke i izdatke i osigurali održivost programa Evropa sad.

„Nadamo se da će poslanici to razumjeti i podržati u korist građana Crne Gore“, rekao je Spajić.

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet predložio je danas Skupštini da usvoji Predlog zakona o budžetu za narednu godinu sa odlukom o zaduženju.

Ta dva akta ne sadrže prvobitni predlog Vlade da se država može naredne godine zadužiti za 900 miliona EUR, odnosno 500 miliona EUR.

Ta sredstva bila su planirana za otkup i/ili refinansiranje državnog duga i za potrebe finansiranja deficita u narednoj godini i stvaranja fiskalne rezerve za finansiranje nedostajućih sredstava za 2023. godinu.

Za usvajanje budžeta je glasalo sedam poslanika, jedan je bio protiv, a troje uzdržano.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije