fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSpajić: Energetika važan resurs Crne Gore

Spajić: Energetika važan resurs Crne Gore

Podgorica, Davos, (MINA-BUSINESS) – Energetika je važan resurs kojim Crna Gora raspolaže i da bi ga država u punom kapacitetu stavila u službu razvoja, potrebne su joj najbolje tehnologije i kredibilni partneri, rekao je premijer Milojko Spajić.

Tokom učešća na 54. godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, Spajić se sastao predsjednikom i globalnim izvršnim direktorom japanske kompanije JERA, Jukiom Kanijem.

Iz premijerovog kabineta rekli su da je Spajić predstavio energetske potencijale Crne Gore ističući da Vlada strateški pristupa pitanju energetske tranzicije i sa posebnom pažnjom razmatra potencijalna partnerstva.

„Energetika je važan resurs kojim Crna Gora raspolaže. Da bismo ga u punom kapacitetu stavili u službu razvoja, potrebne su nam najbolje tehnologije i kredibilni partneri”, poručio je Spajić.

Navodi se da je Kani iskazao interesovanje za nastavak komunikacije sa resornim ministarstvom kako bi se detaljnije upoznali sa energetskim portfolijom i razmotrili modele potencijalne saradnje.

Dodaje se da je sastanku prisustvovao korporativni potpredsjednik, izvršni i finansijski direktor Kazuo Sakairi.

U saopštenju se navodi da je JERA jedna od najvećih svjetskih energetskih kompanija koja je 50-50 odsto u vlasništvu dvije državne energetske kompanije Japana.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije