fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSki-centar Kolašin 1600 skoro mjesec bez struje

Ski-centar Kolašin 1600 skoro mjesec bez struje

Kolašin, (MINA-BUSINESS) – Državni Ski-centar Kolašin 1600 skoro mjesec je bez struje i neizvjesno je kada će biti obezbijeđeno uredno snabdijevanje električnom energijom, pišu Vijesti.

Skijalište, u koje je država uložila više od 17 miliona EUR, ostalo je bez struje nakon što su iskopani kablovi za napajanje koji su se nalazili na zemljištu susjednog, privatnog Ski-centra Kolašin 1450, u većinskom vlasništvu Zorana Ćoća Bećirovića.

Prema informacijama Vijesti, državno skijalište je ostalo bez struje nakon pripremnih radova za izgradnju Hotela D, jednog od turističkih sadržaja koje Bećirović gradi na Bjelasici. Navodno, kablovi za napajanje strujom državnog ski-centra nalazili su se na dijelu parcele gdje je planirano da budu temelji budućeg hotela.

Direktor Skijališta Crne Gore, Miloš Popović, tvrdi da izmještanje trase dalekovoda koje je u toku, nije usporilo, niti omelo Ski-centar Kolašin 1600 u pripremi predstojeće turističke sezone.

On je kazao da su obavljeni svi planirani i potrebni radovi i da spremno dočekuju početak sezone.

„Do izmještanja kablova i privremene obustave napajanja električnom energijom lokaliteta Kolašin 1600 došlo je usljed početka izvođenja radova na hotelu na lokalitetu Kolašin 1450, s obzirom na to da se trasa kablova nalazi na lokaciji budućeg hotela. Radovi na iskopu druge trase za polaganje kablova su u toku i očekuje se brzo rješavanje problema električnog napajanja“, rekao je Popović.

Na pitanja Vijesti nijesu odgovorili iz Ski-centra Kolašin 1450.

Prema saznanjima lista, otvaranje skijaške sezone planirano je za sljedeći vikend, za šta je, pored snijega koji je pao, neophodna i električna energija.

Listu je potvrđeno da je isključenje struje na državnom skijalištu naložila nadležna inspekcija, zbog opasnosti od kablova koji su na površini zemljišta nakon iskopavanja.

Najčitanije