fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSki centar Kolašin 1600 dnevno posjeti oko 300 gostiju

Ski centar Kolašin 1600 dnevno posjeti oko 300 gostiju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ski centar Kolašin 1600, u kojem je ljetnja turistička sezona zvančno počela sredinom juna, na dnevnom nivou posjećuje oko 300 gostiju, saopštili su iz preduzeća Skijališta Crne Gore i dodali da su zadovoljni dosadašnjom posjetom.

“S obzirom na okolnosti koje su zadesile cijeli svijet i Crnu Gori, zadovoljni smo dosadašnjom posjetom, jer smo rad skijališta u potpunosti prilagodili mjerama koje je donijela Vlada, na osnovu preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela sa ciljem suzbijanja i sprječavanja širenja pandemije Covid-19 virusa”, rekli su iz Skijališta agenciji Mina-business.

Oni su kazali da je to preduzeće pripremilo sezonu prilagođavajući se trenutnoj situaciji, uz strogo pridržavanje naredbi koje je donijela Vlada.

“U skladu sa tim, ovogodišnja ponuda je u potpunosti prilagođena domaćim turistima, prilikom čega su cijene usluga ski centra Kolašin 1600 snižene oko 60 odsto”, naveli su iz Skijališta.

To preduzeće je, pored redovnih usluga koje se pružaju u ski centru, ovogodišnju ponudu proširilo i sa outdoor aktivnostima kao što su planinarenje, jeep i quad safari, biciklističke ture i kampovanje.

“Gosti pristižu iz svih gradova Crne Gore, sa posebnim akcentom na goste iz Podgorice, i sa velikim oduševljenjem svjedoče realizaciji projekata koje sprovodi Vlada, a koji se odnose na proširenje ski centra Kolašin 1600, njegovo uvezivanje sa ski centrom Kolašin 1450, izgradnju hotela na baznim područjima ski centara, kao i izgradnju tunela Kolašin – Lubnice – Berane, koji će se nadovezati na prioritetnu dionicu autoputa Bar – Boljari”, saopštili su iz Skijališta.

Takođe, kako su rekli, svi posjetioci prilikom posjete ski centara Kolašin 1600 i Savin kuk uživaju u panoramskim vožnjama žičarama, razgledanju prirodnih ljepota Bjelasice i Durmitora, kao i u konzumiranju nacionalnih specijaliteta.

Najveće interesovanje gosti su pokazali za planinarske i biciklističke ture.

„Najposjećenija je bila trasa ski centar Kolašin 1600 – izvorište Biogradske rijeke, odakle se pruža veličanstvena panorama na Biogradsku prašumu, odnosno Nacionalni park Biogradska gora“, dodali su iz Skijališta.

Skijališta su, prije početka ljetnje turističke sezone, kupila kompletnu opremu za mountain biking ture. Na šestosjednoj žičari K8 postavljeni su i nosači za bicikla, a ove godine je obezbijeđena jedna biciklistička staza.

„Već za sljedeću ljetnju turističku sezonu, u saradnji sa Biciklističkim savezom Crne Gore i Ministarstvom održivog razvoja i turizma, planiramo da izgradimo još četiri biciklističke staze kao i stazu za organizaciju Downhill takmičenja po uzoru na renomirane centre u Zapadnoj Evropi, koji u svojoj ljetnoj ponudi glavni fokus stavljaju na razvoj biciklizma“, najavili su iz Skijališta.

U tom preduzeću očekuju da će naredne ljetnje sezone preovladati povećano interesovanje za quad i jeep safari ture, kao i za kampovanje, s obzirom da su to najtraženije aktivnosti stranih gostiju.

Najčitanije

skupština, Andrija Mandić, iseljenici, turska, državljanstvo, bedri gul muković

Pitanje državljanstva iseljenika pokrenuto u parlamentu

Podgorica, (MINA) - Pravna služba Skupšine radi na iznalaženju rješenja za ostvarivanje prava na...