fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo

Sjutra sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak Pododbora za poljoprivredu i ribarstvo između Crne Gore i Evropske komisije održaće se sjutra u Podgorici.

U ime Crne Gore, sastanak će otvoriti glavni pregovarač, Predrag Zenović i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i pregovarač za Klaster 5, Andrija Delić.

Iz Ministarstva evropskih poslova je saopšteno da će se u ime Evropske komisije obratiti zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru i Srbiju pri Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i politiku proširenja, Sindi van den Bugert.

„Ovaj sastanak predstavlja ključnu platformu za detaljan pregled napretka Crne Gore u oblastima poljoprivrede, ruralnog razvoja, bezbjednosti hrane, veterine, fitosanitarnih poslova i ribarstva“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, te Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove predstaviće postignute rezultate u ovim oblastima, dok će sa kolegama iz Evropske komisije identifikovati preostale izazove i razmatrati moguća rješenja, koja vode ka skorijem zatvaranju ovih, kompleksnih, pregovaračkih poglavlja.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sasa Mujovic

Mujović: Odgovoran čin Lekića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Ostavka dosadašnjeg predsjednika Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja Milana Lekića predstavlja...