fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSjutra Pododbor za unutrašnje tržište i konkurenciju

Sjutra Pododbor za unutrašnje tržište i konkurenciju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju između Crne Gore i Evropske komisije (EK), biće sjutra održan u Briselu, saopšteno je iz Ministarstva evropskih poslova.

Sastanak će, sa crnogorske strane, otvoriti glavni pregovarač Predrag Zenović i vršiteljka dužnosti generalne direktorice Direktorata za međunarodnu saradnju, evropske integracije i implementaciju EU fondova, Ivona Savićević. U ime EK, sastanak će otvoriti zamjenica šefa Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnoj direkciji za susjedsku politiku i politiku proširenja, Sindi van den Bugert.

Iz Ministarstva su kazali da će se na sastanku razmatrati ostvareni napredak u oblasti osnivanja preduzeća i pružanja usluga, kretanja kapitala, javnih nabavki, privrednog prava, prava intelektualne svojine, konkurencije, finansijskih usluga i zaštite potrošača i zdravlja.

„Predstavnici crnogorskih institucija predstaviće ostvarene rezultate, tekuće aktivnosti i planirane mjere i s kolegama iz EK razmijeniti mišljenja u vezi s budućim izazovima, najboljim i najefikasnijim rješenjima u pogledu sprovođenja pravne tekovine i jačanja administrativnih kapaciteta u tim oblastima“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici crnogorskih institucija predstaviće napredak ostvaren u toj oblasti od prethodnog sastanka, održanog 20. juna prošle godine.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije