fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSindikat Telekoma organizovao jednosatni štrajk upozorenja

Sindikat Telekoma organizovao jednosatni štrajk upozorenja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sindikat Crnogorskog Telekoma održao je jednosatni štrajk upozorenja ispred uprave zgrade, poručujući da menadžment svojim ponašanjem, kao i ignorantskim odnosom, u potpunosti derogira socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje sa ciljem eliminisanja Kolektivnog ugovora.

Iz Sindikata su poručili i da menadžment obesmišljava rad Sindikata i njegov značaj.

Predsjednik Sindikata, Željko Burić, kazao je da zaposleni zahtijevaju usklađivanje zarada, odnosno uvećanje cijene rada, prenosi portal Pobjede.

On je objasnio da to ne predstavlja zahtjev za povećanje zarada, već zaštitu vrijednosti zarada od njihovog postojećeg i daljeg obezvrjeđivanja.

Burić je ranije saopštio da zaposleni štrajkuju i zbog nepostizanja dogovora u pregovorima koji traju još od kraja prošle godine, a koji, zbog nespremnosti menadžmenta i odsustva volje za istinskim socijalnim dijalogom, nijesu dali konkretne rezulatate gotovo ni po jednom otvorenom pitanju.

Burić je istakao i činjenicu da zahtjevi Sindikata i zaposlenih podrazumijevaju jedino i samo produženje već postojećih prava sadržanih u Kolektivnom ugovoru Crnogorskog Telekoma prethodnih 15 godina, čije važenje u najvećem dijelu ističe 31. decembra ove godine.

Zaposleni, kako je rekao, protestuju i zbog brojnih nezakonitosti koje menadžment Crnogorskog Telekoma u kontinuitetu preduzima od 2019. godine, kroz nezakonite pojedinačne sporazume sa zaposlenima, nametanjem jednostranih nezakonitih ciljeva, odnosno vrednovanja rezultata rada zaposlenih 2020. i prošle godine, kao i kroz, takođe nezakoniti, pokušaj uvođenja ugovorenih zarada putem aneksa ugovora o radu iz ove godine, i najskorijeg, nezakonitog i jednostranog otkaza dijela Kolektivnog ugovora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije