fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSB i EU najznačajniji partneri Ministarstva

SB i EU najznačajniji partneri Ministarstva

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Svjetska banka je uz Evropsku uniju najznačajniji partner Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede na putu Crne Gore ka EU, saopšteno je na sastanku predstavnika te finansijske institucije i resornog ministarstva.

Regionalna direktorica Svjetske banke za Zapadni Balkan, Xiaoqing Yu, sastala se sa resornim ministrom Vladimirom Jokovićem u kontekstu priprema Partnerskog okvira za Crnu Goru, dodatnog finansiranja za MIDAS 2, podrškom u sektoru ribarstva, vodoprivrede i šumarstva i uopšteno saradnje sa Svjetskom bankom u narednom periodu.

Joković je dao pregled napretka koji je ostvaren u okviru trenutnih projekata Svjetske banke koje realizuje Ministarstvo i ukazao na značaj buduće podrške za razvoj sektora ribarstva, kroz dodatno finansiranje MIDAS 2 projekta za izgradnju ribarske luke, kao i podrške za sektore šumarstva i vodoprivrede.

“Postignuti rezultati su prepoznati i posljednjim izvještajem o napretku za Crnu Goru i značaj MIDAS 2 projekta je evidentan u napretku sva tri pregovaračka poglavlja u vezi sa pitanjima poljoprivrede, bezbjednosti hrane i ribarstva”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, ujedno, istaknuta posvećenost Ministarstva efikasnoj implementaciji projektnih aktivnosti, pri čemu su predočeni kapaciteti za uspješno sprovođenje novih projekata u okviru petogodišnjeg partnerskog okvira.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...