fbpx
NaslovnicaMINA BusinessSaradnjom UPCG i Ministarstva zdravlja u susret uspješnoj turističkoj sezoni

Saradnjom UPCG i Ministarstva zdravlja u susret uspješnoj turističkoj sezoni

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Unija poslodavaca (UPCG) i resorna ministarstva moraju djelovati udruženim snagama kako bi, u zajedničkom interesu, pomogli da se zdravstvena i ekonomska kriza rješavaju istovremeno, optimalnim rješenjima koja mogu obezbijediti očuvanje oba prioriteta, saopštili su predstavnici tih institucija.

Predsjednik UPCG, Predrag Mitrović i ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović imali su sa članovima UPCG iz sektora turizma – predstavnicima hotelske industrije, sastanak o stvaranju uslova za obavljanje turističke djelatnosti u epidemiološki bezbjednim uslovima.

Mitrović je uputio zahvalnost Borovinić Bojović, akcentujući značaj rada i organizacije sistema javnog zdravstva i zdravstvenih radnika po pitanju očuvanja zdravlja građana, kao i uvođenja vakcine protiv koronavirusa u nacionalni program imunizacije stanovništva kojem će i UPCG, kroz aktivnosti promocije, dati puni doprinos.

Borovinić Bojović je upoznala Mitrovića i predstavnike privrede sa realizovanim i tekućim aktivnostima Ministarstva i nadležnih institucija i organa, te posebno akcentovala pripremu protokola kao dokumenta koji će uskoro biti objavljen, a čiji će sadržaj i date instrukcije biti od posebnog značaja u radu hotelijera i ostalih članova biznis zajednice, koji posluju u turističkoj djelatnosti.

Na sastanku je ocijenjeno da pozitivna epidemiološka situacija u zemlji, nastavak procesa imunizacije stanovništva i prepoznavanje Crne Gore kao sigurne destinacije za odmor, predstavljaju ključ za uspješnu realizaciju predstojeće turističke sezone i dalji oporavak crnogorske privrede od posljedica koronakrize.

Učesnici sastanka razmijenili su informacije koje se tiču predstojeće turističke sezone, a odnose se na sigurnosne protokole u turizmu i ugostiteljstvu, podršku i promociju procesa vakcinacije, organizaciju ulaska i izlaska iz zemlje, obezbjeđenje smještajnih kapaciteta za potrebe karantina i bolničkih liječenja, realizaciju transfera, organizovanje transporta i izleta unutar i izvan Crne Gore, kao i jahting turizam.

“Važnu ulogu u aktivnostima ove vrste imaju poslenici iz sektora turizma i povezanih djelatnosti, čiji su predstavnici na današnjem sastanku potvrdili opredjeljenje da aktivnim učešćem i pruženim doprinosom ispune očekivanja turista, ali i privrede, zaposlenih i države”, navodi se u saopštenju.

Uz dogovor o nastavku susreta te vrste, učesnici sastanka su istakli da organizovanim nastupom i tijesnom saradnjom turističke industrije i nadležnih institucija može biti ispunjen zajednički cilj – prepoznavanje Crne Gore kao sigurne destinacije za boravak turista iz zemalja regiona, Evrope i svijeta.

Najčitanije