NaslovnicaMINA BusinessSajam doprinio osnaživanju žena za dalje učešće na tržištu rada

Sajam doprinio osnaživanju žena za dalje učešće na tržištu rada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na trodnevnom sajmu vještina za LBTQ žene učestvovalo je 14 predstavnica privrednog sektora, nevladinih organizacija, lokalnih i državnih institucija, što je doprinijelo njihovom osnaživanju i unapređenju vještina za dalje učešće na tržištu rada i preduzimanju preduzetničkih inicijativa.

Trodnevni sajam vještina za LBTQ žene, kako je saopšteno iz Kvir Montenegra, održan je u LGBT Drop in centru u Podgorici, a zatvoren predavanjem Adrijane Husić iz Crnogorske bojanke.

„Na sajmu vještina učestvovalo je 14 predstavnica privrednog sektora, nevladinih organizacija, lokalnih i državnih institucija, a zainteresovane LBTQ žene i saveznici/e imali su priliku da se informišu o djelatnostima žena iz različitih sektora“, kazali su iz Kvir Montenegra.

U okviru projekta Žene ženama – doprinos ekonomskom osnaživanju LBTQ žena, koji Queer Montenegro sprovodi u partnerstvu sa Asocijacijom Spektra i koji finansira Ministarstvo pravde i ljudskih i manjinskih prava, organizovano je pet predavanja na temu snažnijeg društva iz ugla rodne ravnopravnosti, prenosi PR Centar.

“Uspješno se završava tromjesječni mentorski program za LBTQ žene koji je dao priliku nezaposlenim LBTQ ženama da uz iskusne mentorke usavrše svoja znanja i vještine, upotpune svoje radne biografije i ostvare kontakte sa drugim ženama u preduzetništvu”, saopštili su iz Kvir Montenegra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Luxair

Luxair od sjutra leti i ka Podgorici

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Letovi Luxaira na liniji Luksemburg-Podgorica-Luksemburg, počinju sjutra. Iz Aerodroma Crne Gore su...