fbpx
NaslovnicaBusiness Top StorySa bankomata otuđeno i utajeno skoro 122 hiljada EUR

Sa bankomata otuđeno i utajeno skoro 122 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Policija u Podgorici i Herceg Novom rasvijetlila je otuđenje preko 21 hiljade EUR sa bankomata zloupotrebom kartica i utaju poreza i doprinosa u iznosu od skoro 101 hiljadu EUR.

U toj akciji uhapšene su četiri osobe, dok je krivična prijava podnijeta i protiv još jedne kao i jednog preduzeća.

Kako je saopšteno iz Uprave policije podgorički policijski službenici su identifikovali i lišili slobode albanske državljane I.M. (29), Dž.S. (33) i S.B. (29).

„Njih trojica se sumnjiče da su iz Albanije u Crnu Goru unijeli takozvane skimovane platne kartice (duplikate pravih kartica) pomoću kojih su na više bankomata u Podgorici neovlašćeno podigli novac u vlasništvu deset pojedinaca, u ukupnom iznosu od 21,05 hiljada EUR“, navodi se u saopštenju.

Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni državnom tužiocu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

Službenici policije iz Herceg Novog su lišili slobode državljanina Sjeverne Makedonije I.A. (45), zbog sumnje da je počinio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

„Za isto krivično djelo se sumnjiče i O.O. (51), takođe državljanin Sjeverne Makedonije i tivatsko preduzeće Amir Co. Protiv ta dva pojedinca i kompanije je državnom tužiocu u Kotoru podnijeta krivična prijava“, dodaje se u saopštenju.

Osumnjičeni I.A. i O.O, koji su bili izvršni direktori Amir Co od aprila 2012. do januara 2014. godine, odnosno od januara te godine do danas, i ta kompanija se sumnjiče da, u cilju izbjegavanja poreskih obaveza, nadležnom organu nijesu prijavili zakonito stečene prihode koje se odnose na pružanje usluga jednoj firmi, čime su utajili poreze i doprinose u ukupnom iznosu od 100,94 hiljade EUR.

Najčitanije