fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRudnik Brskovo zamajac razvoja Mojkovca

Rudnik Brskovo zamajac razvoja Mojkovca

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Projekat rudnika Brskovo predstavlja zamajac razvoja Mojkovca i čitavog sjevera Crne Gore, dok će njegove benefite osjećati cijela država kroz značajna sredstva koja će biti uplaćena u budžet, ocijenjeno je u razgovoru predstavnika Ministarstva kapitalnih investicija i Mojkovčana.

Državni sekretar za energetiku i rudarstvo, Marko Perunović i direktor direktorata za energetiku i energetsku efikasnost, Vladimir Durutović posjetili su Opštinu Mojkovac gdje su se sastali sa predstavnicima građana sa kojima su razgovarali o projektu rudnik Brskovo i njegovom potencijalnom uticaju na razvoj opštine, sa akcentom na socio ekonomske i ekološke efekte.

“U veoma konstruktivnom razgovoru sa predstavnicima građana, na obostrano zadovoljstvo je zaključeno da taj projekat predstavlja zamajac razvoja Mojkovca i čitavog sjevernog dijela Crne Gore, a da će benefite osjećati cijela država kroz značajna sredstva koja će biti uplaćena u budžet”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Poseban osvrt je, kako se dodaje, dat na obavezu poštovanja visokih ekoloških standarda na koje se koncesionar obavezao, a što ohrabrilo predstavnike lokalne zajednice da daje još više doprinosa za razvoj tog projekta.

Perunović i Durutović su drugog dana posjete, zajedno sa predstavnicima koncesionara, kompanije Tara Resources, obišli samu lokaciju i detaljno se upoznali sa tehničkim dijelom projekta, kao i sanacijom postojećih crnih ekoloških tačaka na samom lokalitetu.

Dogovoreno je da se napravi još bliža saradnja Ministarstva, lokalne zajednice i koncesionara da bi se došlo do optimalnog rješenja i modela saradnje svih zainteresovanih na realizaciji tog projekta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije