fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryRekordni vikend MA i 360 hiljada putnika za sedam mjeseci 

Rekordni vikend MA i 360 hiljada putnika za sedam mjeseci 

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines (MA) je za sedam mjeseci prevezla ukupno 360 hiljada putnika, u sve tri kategorije saobraćaja, što je tri odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz MA su podsjetili da je prošla godina za tu kompaniju po svim pokazateljima bila rekordna u kompanijskoj istoriji.

“Poređenja radi, MA je prema zvanično dostupnim i nedavno objavljenim podacima, za sedam mjeseci sam prevezao približno isti broj putnika kao i sedam niskobudžetnih avio-kompanija koje su saobraćale ka/iz Crne Gore zajedno za cijelu prošlu godinu”, navodi se u saopštenju.

MA je zabilježio i najuspješniji vikend do sada po broju prevezenih putnika. U periodu od 26. do 28. jula, prevezeno je 11 hiljada putnika u redovnom i čarter saobraćaju.

“Nacionalna avio-kompanija i dalje ima procentualno najveći udio u broju prevezenih putnika i ostvarenim letovima na crnogorskim aerodromima, i pored konkurencije do 50 redovnih, čarter i niskobudžetnih avio-kompanija”, rekli su iz MA.

MA godišnje prihoduje oko 80 miliona EUR, pri čemu ukupni direktni i indirektni efekti po crnogorsku turističku i ostalu privredu iznose između 150 i 200 miliona EUR.

“U tekućoj godini će MA pokrivati do 30 redovnih i čarter destinacija, i u planu je da se preveze oko 660 hiljada putnika u sve tri kategorije saobraćaja”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije