fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRekordna turistička sezona u Šavniku

Rekordna turistička sezona u Šavniku

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U Turističkoj organizaciji Šavnik zadovoljni su ovogodišnjom sezonom, jer je do sada zabilježeno blizu 11 hiljada noćenja i oko četiri hiljade posjeta.

Direktorica TO Šavnik, Jelena Todorović, kazala je da je, pored kanjona Nevidio, koji je najveća atrakcija i koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, tu su i vodopad Crnjak, Pošćenska jezera, kanjoni, rijeke i Boljske grede.

“A i ovaj put u organizaciji lokalne uprave, u Kruševicama, tokom zimskog raspusta biće organizovana škola skijanja za najmlađe”, rekla je Todorović Televiziji Nikšić.

Ona je, govoreći o zimskoj sezoni, navela da ona za sada ne daje pozitivne rezultate, pa taj period zaposleni u Turističkoj organizaciji koriste da se adekvatno pripreme za ljeto.

“U odnosu na prethodne godine u Turističkoj organizaciji bilježe i povećano interesovanje Šavničana za razvoj ruralnog turizma, a namjera im je da što snažnije uvežu turizam i poljoprivredu, stvarajući na taj način korist i za turističke poslenike ali i za domaćinstva”, rekla je Todorović.

Ona smatra da u narednom periodu treba više raditi na samoj promociji brojnih prirodnih potencija Šavnika.

Todorović je kazala da očekuje da će grad gdje sunce u jednom danu izlazi i zalazi dva puta postati prepoznatljiv na turističkoj mapi Crne Gore i da će biti omiljena lokacija turista iz država regiona, Zapadne Evrope ali i svijeta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije