fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRealizacija investicije na prostoru Oboda još nije počela

Realizacija investicije na prostoru Oboda još nije počela

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Izgradnja objekata na prostoru bivšega Oboda, po ugovoru o zakupu zaključenim prije skoro godinu, još nije ni počela, saopštli su iz Demokratske Crne Gore i dodali da se iz lokalne vlasti povodom toga ne oglašavaju, a da investitora nema nigdje.

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice Cetinje, Danilo Mrvaljević, kazao je da je ugovor o zakupu zaključen sa konzorcijumom koji čine kanadska kompanija Eviana Health Corporation, Montenegro Bio Science i Ramel.

Investor se obavezao da za dvije godine i šest mjeseci uloži deset miliona EUR, zaposli najmanje 100 građana Cetinja i da mjesečno u budžet Prijestonice uplaćuje 55 hiljada EUR po osnovu zakupa nepokretnosti.

„Do danas je, shodno navedenom, trebalo već da bude zaposleno najmanje oko 50 građana, investirano oko četiri miliona EUR i u budžet Prijestonice bude uplaćeno skoro 400 hiljada EUR samo po osnovu zakupa“, naveo je Mrvaljević u saopštenju.

On je rekao da je Klub odbornika Demokrata, prilikom utvrđivanja teksta ugovora, tražio i insistirao da se dobiju mnogo čvršće garancije, vezano za ozbiljnost i dinamiku realizacije projekta.

„Tražili smo tada da u ugovoru jasno budu precizirani rokovi, da se daju određene garancije da će zaista i biti otvorena nova radna mjesta i da se utvrdi mnogo bolji tekst ugovora, u cilju zaštite interesa Prijestonice. Predstavnici Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijademokrata (SD) tada su to glatko odbili, navodeći da je to suvišno. Istog momenta bilo je jasno da će ovo najvjerovatnije biti samo još jedna njihova predizborna fabrika čokolade“, zaključio je Mrvaljević.

Najčitanije

Remi Budućnosti, Elektroprivreda ubjedljiva

Podgorica, (MINA) - Šahisti Omladinca remijem protiv Budućnosti obilježili su prvo kolo Premijer lige...