fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRatković: Crna Gora bez opipljivih rezultata u vjerskom turizmu

Ratković: Crna Gora bez opipljivih rezultata u vjerskom turizmu

Budva, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora kada je u pitanju vjerski turizam nema opipljive rezultate, saopštio je dekan Fakulteta za biznis i turizam iz Budve, Rade Ratković.

„Neki se tim sporadično bave, ali to nije pravi vjerski turizam, već su to manastirske ture, posjete Manstiru Ostrog uglavnom. To nije u sklopu hodočasničkog turizma i nečeg slično nego izlet koji ima u fokusu manastire“, rekao je Ratković Pobjedi.

On je dodao da država nema posebnu strategiju za vjerski turizam nego je to u sklopu opšte, ali da je teško bilo šta sprovesti, jer nema saradnje sa crkvama i manastirima.

Nekada u Kotoru, prije 20 godina, nakon bombardovanja popovi nijesu davali engleskim turistima da uđu u crkvu nego su tvrdili da su oni njihovi neprijatelji koji su ih bombardovali i da je ovo srpska zemlja.

„Nema predusretljivosti. Mi imamo u samoj Boki sedam hodočasničkih mjesta, objekata ali to nije stavljeno u programe. Zloupotrebljavaju i šire političku propagandu na ovaj način i neće da sarađuju sa agencijama“, naveo je Ratković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije